Tarhakallion ratsutila on perheyritys, joskaan ei perinteisimmästä päästä

ohjurit

Vuonna 2007 muuttivat nuoripari Jani Tarhanen ja Emma Toiskallio pienelle 50-luvun tilalle Anjalaan. Pihamaan heinikko lainehti polvenkorkuisena, ja navetta oli notkahtanut sijoiltaan. Tiskialtaaseen laskettiin jääkylmää kaivovettä puutarhaletkusta. Uuden isäntäparin yhteisen tekemisen vimma oli kuitenkin niin suuri, ettei pienet puutteet nykypäivän mukavuuksissa haitanneet. Rakas koti nimettiin Tarhakallioksi, loistamaan maailmalle syntyneen yhteistyön tärkeyttä. Sillä jo alussa oli selvää, että tiloihin rakentuva yritystoiminta tulisi kantamaan samaa nimeä – paikkaa jossa jokainen voisi tuntea olevansa osa talliyhteisöä.

Ja talli onkin se avainsana, joka nuorenparin Anjalaan johdatti. Isäntä Janilla, eli kotoisammin ”Jampella”, ei ole minkäänlaista kosketusta hevosiin, mutta uuden kodin sijainti suhteessa työpaikkaan oli tärkeä. Emmalla taas oli jo entuudestaan viisi hevosta, ja yritystoiminnan aloittaminen kirkkaana ajatuksissa – hän halusi elinikäisestä harrastuksestaan työn. Sittemmin tilan sijainti onkin osoittautunut mitä otollisimmaksi, sillä ympäröivästä maaseudusta huolimatta, on paikalle kaikista suunnista hyvät – ja turvalliset kulkuyhteydet.

Voimakas kasvu on ollut Tarhakallion kehityksen avainsana, ja ensimmäiseltä tilalta, on toiminta laajentunut yhteensä kolmelle vierekkäiselle maatilan talouskeskukselle. Kasvusta huolimatta, on tilat pyritty pitämään hyvin perinteisenä ja kotoisana, ihmisen kokoisena. Yhteisöllisyyttä ja harrastajien etuja ajamaan, perustettiin lisäksi vuonna 2010 ratsastusseura Tarhakallion ratsastajat ry. Ratsastusseuran toiminta pitää alueen eloisana mm. tapahtumineen, koulutuksineen, ja talkoineen.

Käytännössä tallin pyörityksestä, ja puitteista, vastaa siis Emma Toiskallio. Seuratoiminnan myötä, tapaat tilalla kuitenkin myös lukuisia muita ihmisiä toimissaan, vaikkapa ponikerho-ohjaajana, taikka talutusratsastustapahtumassa edustamassa. Siinä piileekin Tarhakallion vahvuus, ihmiset yhteisellä asialla! Meistä jokaista uskallat tulla nykäisemään hihasta, ja kysäistä lisää. Tavoitteenamme on luoda turvalliset puitteet hevosharrastus toiminnalle, jossa edistyä, yhdessä oppien. Ja sinä, olet erittäin tervetullut mukaan joukkoomme!

Antaaksemme toiminnalle kasvot, esittelemme Emman kaiken takana:

Emma Toiskallio

Emma Toiskallio

asustaa perheineen yhtä Tarhakallion omakotitaloista. Luotsaa yritystä merkonomin koulutuksella, ja elinikäisellä hevosharrastus kokemuksella. Kilpaillut koulu – ja esteratsastuksessa tasoilla helppo A/ 110cm

Tilalla mukana touhuaa Tarhakallion lapset, Tilly ja Rilla!

Tervetuloa <3