Tarhakallion hevoset

Tallin tekevät tietenkin hevoset ja Tarhakalliolla hevosmäärä vaihtelee sesongin mukaan. Talviaikaan hevosia on käytössä kymmenen. Kaikki ovat kilttejä ja koulutettuja, valmiina kohtaamaan haasteet kanssasi! Osa tunneille osallistuvista hevosista on yksityisomistuksessa. Haluatko sinäkin edullisen tallipaikan? Tarjoa tunnille sopivaa hevostasi!

Bounty II
bountyII

 

 

 

 

bountysaara

Eli tutummin ”Bounty”, on tallimme rauhallisin otus. Paitsi silloin kun se sattuu säikähtämään jotain. Tunneilla tämä 14-vuotias ruuna mieluiten vain raahustaisi omaan leppoisaan tahtiinsa, toisinaan jopa välittämättä hikea valuvasta ratsastajasta. Osaava Bounty on, siitä ei ole epäilystä. Koulupuolella on ruunan kanssa treenattu Helppo B-A -tasolla. Tämä hevonen vain sattuu olemaan äärimmäisen valikoiva ratsastajiensa suhteen, eikä suinkaan anna mitään ilmaiseksi. Estepuolella Bountyn kanssa on harvakseltaan harjoiteltu 80cm tehtäviä, mutta takapolvivaivan vuoksi on ruuna keskittynyt enemmän maapuomi -ja kavallettitehtäviin.

Laiskuudesta huolimatta, on Bounty joissain asioissa huomattavan herkkä ja reaktiivinenkin, ja jää siksi esimerkiksi kovasti tuulisina päivinä talliin, jättäen tuntityöt muille.

Säkäkorkeutta Bountyltä löytyy nippanappa 150cm, ja siksipä se otollisina päivinä toimii hyvänä ratsuna niin aikuis- kuin lapsiratsastajillekin.

Bountyn omistaa Teija.

Napin Poika
IMG_0113

12351216_986967794675676_1197345447_n

14-vuotias Nappi, on yksi tallimme suomenhevos vahvuuksista. Se ei erityisemmin loista missään, on varsin tavallinen hevonen. Tasaisuudellaan, niin liikkeiden, kuin luonteenkin puolesta, se on kuitenkin voittanut monen sydämen puolelleen. Nappi kantaa isommankin ratsastajan varmuudella läpi niin helpoista koulu, este, kuin maastoratsastuksista. Tämän hevosen kohdalla täytynee kuitenkin huomioida se, että se on suomalainen ja ”mies”. Mikäs se sellainen kotimainen olisi, joka kaikkeen alistuisi suorin tein mukisematta, vaikka onkin kiltti ja hyvän työmotivaation omaava. Määrätietoisuutta, ja paljon kehuja vaaditaan, jotta tämän ruunan saa läpi tarkkuutta vaativasta kouluohjelmasta, Nappi kun tykkää maalailla suurin linjoin. Kaikesta huolimatta, jäyhän kuoren alla piilee suuri sydän, jonka tavoitettuaan Napista saa uskollisen ystävän. Napilla voi ratsastaa myös lapset.
American Night Light

Eli tutummin ”Nisa”, on noin 140cm korkea, musta tamma on rodultaan Welsh C. Varsin kauniin ulkokuorensa alla, kilttiluontoisella Nisalla tuntuu pyörivän päässä kaksi hernettä. Kun herneet eivät kohtaa, on poni varsin taidokas ja miellyttävä ratsastaa. However, kun nuo palkokasvin siemenet ponin pienessä pääkopassa törmäävät, tapahtuu PING! Ja silloin kaikki keskittymiskyky jota tamma on osoittanut, on kuin pois pyyhkäisty.. Nisa vaatinee siis ratsastajaltaan jo sen verran taitoa, että tämä osaa pitää pienen ponineidon riittävän työllistettynä, ja herneet erillään toisistaan. Nisa toimii hyvin myös talutustunneilla, kunhan taluttajana on henkilö, joka nuo herneet kykenee pitämään ruodussa:) Nisan omistaa Anna Toiskallio

Aarteen Hemuli

Monena monena kesänä apuponina leireillä ollut Hemuli-poni, on viimein siirtynyt vakihevoskalustoon:) Sellaista tilannetta, josta elämään rauhallisesti suhtautuvaa shetlanninponia ei olisi saanut vietyä, ei ole tullut vastaan! Ystävänsä Mixin kanssa, on Hemuli kiertänyt tapahtuman poikineen, ja ratsastuttanut tai vaihtoehtoisesti kuljettanut kärryssä, varmasti tuhannen lasta! Onni on hyvä shetlanninponi <3 Erityisesti jos se on Hemuli <3